Undervisning på en skovskole i Portugal hvor eleverne arbejder med kreativ historiefortælling med afsæt i Yoga-øvelser

Hej medstuderende!

Velkommen til mit professionsessay og DIGI-Talk i fagene ADDU og AUK. Min undersøgelse fandt sted på en lille, alternativ skovskole i Portugal og handlede om yoga og historieskrivning med afsæt i fagene dansk og idræt.

Eleverne blev således først introduceret til undersøgelsen via en lærerstyret yogatime fortalt som et eventyr, hvorefter de selv skulle skabe deres eget yogaeventyr, som vi til sidst udførte i fællesskab inkl. stemningsmusik og udklædning. Eleverne udforskede, opfandt og omdøbte deres egne yogastillinger og anvendte deres viden om eventyrgenrens elementer. 

Målet med dette forløb var at skabe en naturlig glæde ved bevægelse og motion, samt det at kombinere traditionelle og alternative undervisningsformer i et tværfagligt forløb mellem dansk og idræt. 

Forløbet er bl.a. inspireret af Playful Learning, LEDD og Freinet og er blevet planlagt ud fra handlingsorienteret didaktik og Hiim & Hippes didaktiske relationsmodel. 

Mit undersøgelsesspørgsmål lyder således:

Hvordan planlægges, gennemføres, evalueres og udvikles et tværfagligt forløb mellem dansk og idræt hvor eleverne skal kombinere kreativ historieskrivning med yoga gennem instruktion via digitale værktøjer?

Link til min DIGI-Talk: https://www.studietube.dk/video/6954465/196058299

Jeg håber I kan finde inspiration i denne lidt særlige men virkelig skønne undersøgelse.

God læsning!

Mvh. Matilde